DOOWITT the protection cap

Zeilen

Vrijheid

Het water roept. Er staat een stevige wind en natuurlijk ligt jouw boot altijd klaar om te gaan. Heerlijk met de wind in de zeilen, de golven die over de boeg slaan en jij als heer en meester aan het roer van jouw trots. Jij bent in je element. Je voelt dat je leeft. Dit is jouw ontspanning. En hoewel je altijd goed oplet, hoef je ook niet bang te zijn voor een onverwachte beweging van de giek. Want jij draagt DOOWITT, zodat je altijd weer veilig de haven in kunt lopen.

Comfortabel

Hoofdbescherming zit eigenlijk altijd in de weg op een zeilboot. Met al de tuigage op een boot, moet je makkelijk en soepel kunnen bewegen. Zeker op volle snelheid moet je vlot kunnen reageren. Daarom draag jij DOOWITT. Direct onder je muts, je zuidwester of de capuchon van je zeiljas bij slecht weer. Je hebt eigenlijk niet door dat hij er zit, maar hij beschermt je hoofd wel tegen een onverwachte botsing met de giek.

Veiligheid

DOOWITT is gemaakt om jou te beschermen. Een van de meest ingrijpende verwondingen is hoofdletsel. Met DOOWITT verlaag je de impact op je hoofd met 90% ten opzichte van een onbeschermd hoofd. Omdat DOOWITT een sterke buitenkant heeft, beschermt bij tegen scherpe en harde voorwerpen. Door de unieke materialen waarvan DOOWITT is gemaakt, veert hij na een botsing volledig terug in model en kan gewoon weer gebruikt worden.

+ Eenvoudig op en af te zetten

+ Verstelbaar voor elk hoofd

+ Past overal onder

+ Comfortabel in gebruik

+ 90% minder kans op
hoofdletsel dan zonder bescherming